Για σένα μόνο

Για σένα μόνο – Νατάσα Γκουτζικίδου

 

Για σένα μόνο.

Για σένα μόνο ανοίγω τον υπολογιστή. Ανοίγω τον υπολογιστή να γράψω.

Για σένα μόνο δεν παραλείπω να σημειώσω κάθε μικρή, φευγαλέα σκέψη που περνά από το μυαλό μου με σκοπό να χτίσω μια ιστορία πάνω της.

Για σένα μόνο θα εκμηδένιζα κάθε απόσταση.

Θα ταξίδευα από Νέα Υόρκη Αθήνα.

Από Αθήνα Έβρο.

Για σένα μόνο.

Για σένα μόνο θα ερχόμουν αντιμέτωπη ξανά με το θλιβερό μου παρελθόν.

Για σένα μόνο θα κατακερμάτιζα το παρελθόν αυτό, θα κυνηγούσα τους διψασμένους μου δαίμονες, τόσο καιρό τους είχα φυλακίσει στα σαθρά κλουβιά της μνήμης μου, που δίψασαν στα άνυδρα χερσοτόπια του παρελθόντος μου εκείνου, και τώρα έρχονται για να απαιτήσουν.

Για σένα μόνο γίνομαι θυσία στους δαίμονές μου για να ζήσουμε εμείς. Για μας μόνο γίνομαι θυσία. Για να υπάρξουμε εμείς.

Για σένα μόνο θα μπλέξω σε ένα επώδυνο οδοιπορικό, για σένα μόνο θα ξεθάψω τα φαντάσματά μου.

Και θα σε βρω εκεί, στην άκρη του ταξιδιού μου, στην άκρη της γεμάτης και θλιμμένης ζωής μου, μετά από χρόνια που παλεύουμε να κάνουμε τον έρωτά μας φλόγα αληθινή, εκεί στην άκρη θα με περιμένεις και θα μου απλώνεις το χέρι, τα χείλη σου θα δροσίσουν το πυρωμένο μου μέτωπο, θα είσαι ο φύλακας άγγελός μου.

Για σένα μόνο.

Αυτή είναι η ιστορία της Βίκυς. Μιας γυναίκας με ένα στενάχωρο παρελθόν που προσπαθεί να ενώσει τον δρόμο της ζωής της με εκείνον του αγαπημένου της. Σμίγουν χωρίζουν σε έναν ασταμάτητο κύκλο τραγικών συμπτώσεων, όπου η ζωή και ο θάνατος φλερτάρουν επικίνδυνα, παρασύροντάς τους σε αποκαλύψεις αναπάντεχες και δυσβάσταχτες.

Η Νατάσα έχει σκαρώσει μια πλοκή γεμάτη αγωνία και ανατροπές με διάσπαρτα μηνύματα για τον έρωτα και τη σημασία του στη ζωή μας, με μονολόγους που σκιαγραφούν τις συναισθηματικές μετακινήσεις των ηρώων της και προωθούν σε απρόβλεπτα μονοπάτια την ιστορία.

Για σένα μόνο, μας λέει.

Για σένα μόνο, θα σκεφτεί κι ο αναγνώστης φέρνοντας πάλι στη μνήμη του όλα εκείνα τα «για σένα μόνο» που δεν τόλμησαν να ειπωθούν.

 

No Comments Yet.